Magazin

★★★★☆

Stii care este cel mai bun cuptor?

Daca vrei sa cumperi un cuptor electric, dar nu stii ce caracteristici sa urmaresti, ti-am pregatit un ghid de cumparare in care am adunat toate informatiile de care ai nevoie inainte de a face pasul cel mare: modele, caracteristici si sfaturi pentru a te asigura ca nu faci o alegere gresita.

Lumea cuptorului este complet necunoscuta pentru majoritatea muritorilor, motiv pentru care aproape intotdeauna este o bataie de cap sa alegem ce cuptor sa cumparam pentru bucataria noastra, deoarece este necesar sa cunoastem o serie de caracteristici la care de obicei nu acordam atentie.

Am alcatuit un ghid de cumparare complet cu tot felul de informatii, sfaturi si ponturi despre cum sa cumparati cel mai bun cuptor posibil: bun, frumos si ieftin. Dar fara a pierde nimic.

Cuptorul supravietuieste vremurilor cu o sanatate de fier. Este, probabil, aparatul cu cele mai vechi origini, dar este in continuare cel mai la moda, deoarece a evoluat pe cai foarte diferite pentru a se adapta la noile vremuri si la noile bucatarii.

Astazi exista cuptoare conventionale, cuptoare cu microunde, cuptoare cu piroliza si chiar cuptoare cu aburi, desi cei mai norocosi se vor lauda intotdeauna cu cuptorul cu lemne pe care il au in gradina.

Daca doriti sa cumparati un cuptor nou, primul sfat, ca intotdeauna, este sa aveti foarte clar spatiul de care dispuneti in bucatarie, pentru a nu avea probleme in ceea ce priveste instalarea acestuia, mai ales daca este incastrat.

In orice caz, in cazul cuptoarelor, acest lucru nu este de obicei o problema, deoarece masuratorile sunt studiate atunci cand se renoveaza sau se asambleaza o bucatarie, dar nu strica niciodata sa stiti inaltimea, latimea si adancimea de care dispuneti.

Exista un cuptor pentru fiecare casa, asa ca, inainte de a va incurca cu privire la functiile posibile, consumul de energie si asa mai departe, cel mai bun lucru pe care trebuie sa-l faceti inainte de a cumpara un cuptor este sa alegeti tipul care vi se potriveste cel mai bine.

Pentru inceput, trebuie sa stii ca exista cuptoare compacte sau foarte mici - cu latimea mai mica de 60 de centimetri - ideale pentru casele mici sau pentru persoanele singure cu putine abilitati in bucatarie, cuptoare extra mari, de 90 de centimetri, care vor fi de folos doar celor care folosesc cuptorul des si cu mai multe operatii de gatit simultan, iar in cele din urma exista cele mai mari, de aproximativ 60 de centimetri latime, din care poti alege o varietate foarte mare.

In plus, tipurile de cuptoare sunt impartite in functie de functionarea lor interna, conform acestor categorii:

Cuptoare conventionale. Cea mai larga gama de pe piata, cuptoarele traditionale care incalzesc aerul prin elemente de incalzire in partea superioara si inferioara.

Cuptoare cu microunde. Acestea gatesc putin mai repede decat cuptoarele conventionale si consuma mai putina energie electrica. Unele au eliminat placa rotativa, desi sunt in general mai mici.

Cuptoare multifunctionale. Gama medie care populeaza majoritatea bucatariilor spaniole. Acestea vin cu grill si convectie, ceea ce faciliteaza pregatirea a doua mese in acelasi timp.

Cuptoare cu aburi. Mai intai au cucerit bucatariile profesionale, iar acum ameninta sa se raspandeasca si la altii, datorita gatitului lor sanatos, lipsit de elemente grase.

Alege cuptorul tau favorit

Accepti cookies? Citeste mai mult